Welkom bij Hondenopvang de Veldwachter!

een kleinschalig en huiselijk hondenpension

Algemene voorwaarden

We willen graag zo goed als mogelijk zorgen voor alle honden die voor opvang bij ons aan huis zijn. Voor de  gezondheid van uw eigen hond alsook voor de gezondheid van andere honden in de opvang hebben we een aantal algemene afspraken die we met u maken bij een intake. Verder geven we onderstaand andere nadere voorwaarden aan. Indien u er vragen over hebt, stel ze gerust.


 

 • We vragen u altijd om langs te komen met uw hond (of honden) voor een eerste kennismaking zodat u kunt zien hoe de opvang eruit ziet, zodat we samen kunnen kijken of uw hond zich op zijn gemak voelt en om te kijken hoe uw hond omgaat met andere honden.
 • Voor de gezondheid van uw hond (of honden) en andere honden dient uw hond te zijn voorzien van de reguliere inentingen inclusief kennelhoest. Let erop dat de entingen vermeld zijn in het paspoort van uw hond zodat wij dat kunnen controleren. Dit paspoort neemt u vervolgens mee als uw hond voor opvang komt.
 • Voor de gezondheid van uw hond (of honden) en andere honden dient uw hond voor de opvang ofwel op reguliere momenten te zijn ontwormd. Indien dit niet heeft plaatsgevonden horen wij dit graag en zullen wij hiervoor zorgen
  (wij zullen dan wel de kosten van de ontwormingskuur aan u doorberekenen).
 • Voor de gezondheid van uw hond (of honden) en andere honden dient uw hond voorzien te zijn van een anti-vlooien en tekenmiddel. Indien dit niet heeft plaatsgevonden horen wij dit graag en zullen wij hiervoor zorgen (wij zullen dan wel de kosten hiervoor aan u doorberekenen).
 • Voor de gezondheid van uw hond (of honden) willen wij graag dat u zijn/haar eigen voer meeneemt. Dit zodat uw hond niet aan de diarree komt en zoveel als mogelijk gelijk is aan thuis.
 • Om uw hond (of honden) zo goed als mogelijk te laten wennen in de opvang is het mogelijk om zijn/haar eigen deken(s) of mand(en) en dergelijke mee te nemen zodat het zoveel als mogelijk is zoals thuis. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen.
 • Indien tijdens opvang blijkt dat uw hond medische hulp nodig heeft, overleggen wij dit altijd eerst met u en bespreken we de mogelijkheden om naar uw eigen dierenarts toe te gaan. Als er sprake is van een noodsituatie dan gaan we direct naar Dierenkliniek Herten. Deze dierenkliniek ligt eveneens aan de Rijksweg op maar 1,8 km van ons pension. De kosten voor medische hulp worden altijd bij de klant in rekening gebracht.
 • Uitgaande van het in acht nemen van bovenstaande afspraken zijn wij niet aansprakelijk voor de gezondheid van uw hond(en).
 • Bij het ophalen van de hond verzoeken wij u de kosten voor de opvang te betalen.

  Met betrekking tot het annuleren van gemaakte reserveringen gelden de volgende regels:

 

 1. Wordt een  reservering een week  voor startdatum geannuleerd worden 50% van de totale kosten in rekening gebracht.
 2. Wordt een  reservering 24 uur  voor startdatum geannuleerd worden 100% van de totale kosten in rekening gebracht.